N37 Niergnies en F37 Melun 14-09-2019

We beginnen aan de eerste vitesse vlucht en zo is het alweer de laatste vlucht. Wat vliegt het seizoen om. En wat een prachtig duiven weer voor de laatste twee vluchten. Op de natour had ik nog één duivin mee (de 92 is helaas van de week niet teruggekomen) en twee ingelaste jongen. De duivin deed wat ik gehoopt had en vloog een mooie 8e plaats achter vijf duiven van Toon Roes (1 t/m 5 in de vereniging) en achter weer Fred Büttner en mijn broer Bennie. Om jonge duivenkampioen te worden moest ik voor Toon Roes draaien. Het was met de NO wind weer een hele pittige vlucht. Om 16.15 werden er twee duiven in de vereniging gemeld op de app door G. te Pas en R. Ratering. Om 16.24 draaide ik de 771 die zorgde voor het onaangewezen kampioenschap jonge duiven en zij werd tevens duifkampioen van de vereniging. Aangewezen stond ik ongeveer 40 punten voor en hierin veranderde niets waardoor ik ook aangewezen kampioen jonge duiven ben geworden. Een prachtig resultaat op de laatste vluchtdag. Maar wat een seizoen hebben we gehad, hopelijk gaan er voor volgend jaar diverse zaken veranderen. Ik denk dat we echt naar minder vluchten moeten en later moeten beginnen met de jonge duiven. Hierover hebben jullie kunnen lezen in één van mijn vorige weekbabbels. We laten de teugels komende weken iets vieren en gaan nog lekker op vakantie, maar het succes voor volgend jaar begint morgen! Zorgen dat we de duiven goed door de rui krijgen. Daarnaast maken we ons op voor het vergaderseizoen maar ook voor allerlei activiteiten die georganiseerd worden zoals de onderlinge keuringsavonden en de tentoonstelling. Op naar het nieuwe seizoen. Er zal waarschijnlijk niet iedere week nieuws zijn maar geregeld zal ik iets melden in de weekbabbels.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.