V26 Charlevilles en E26 Gray 29-06-2024

Eindelijk scheen de zon weer en met en NO wind leek het erop dat het mooie vluchten zouden gaan worden. Van de Vitesse halen de duiven nog ruim 1200 mpm. zij hadden geen last van storingen die de dagfond duiven wel tegen kwamen en hier lagen de snelheden ook 200 mpm lager. Van de dagfondvlucht Gray speelde ik mooi de 1e in de club. Een opsteker nadat het de laatste weken wat minder was en er goede duiven verspeeld werden. Helaas van Gray ‘s-avonds ook maar 1 van de 3 duiven thuis. Zondagmorgen kwam nummer 2 en nummer 3 is nog onderweg. Van de Vitesse kwamen er 4 snel achter elkaar maar ik begin 10 minuten te laat. Ze stormden wel het hok in en zien er prima uit. Komende week maar kijken hoe het gaat op de laatste midfondvlucht.

M25 Chalons en Champagne 23-06-2024

Na weer een dag uitstel mochten de 30.000 duiven van afdeling 9, 10 en 11 eruit. Het concours staat hier 45 minuten open. Is dit een voorbode wat ons te wachten staat met samenvoeging van de afdelingen? Grote lossingen met alleen vroege duiven op de vlieglijn  en voor de rest is de lol er helemaal af. Met een ploeg jaarlingen waarvan de meeste late jongen was hier geen eer te behalen. Twee in de prijzen en nu op maandagmorgen nog twee weg waaronder de 053 met als jong en jaarling al 6 x bij de eerste 10. Duur leergeld. Komende weken maar eens kijken wat er nog mee gaat.

V24 Charlevilles, E24 Sallieu, A24 St. Vincent 15-06-2024

Vooraf leken de kansen op lossingen vrij gering. Door de harde ZW wind bleken er zaterdag toch mogelijkheden te zijn en gingen alle drie vluchten eruit. Hier kwamen ze niet zoals ik de afgelopen weken gewend was. De Vitesse ging nog met 7 vrij onervaren duiven toch 4 prijzen beginnend met plaats 18. De dagfond was hopeloos, net na de prijzen kwamen de eersten terug. Eén ontbreekt er nu op zondagmorgen nog. Kwam het door de wind of zaten ze in de wagen waar helaas een steenmarter binnen is geweest. De duiven leken helemaal uit de tijd en gezien de snelheid bij andere afdelingen lag die bij ons veel te laag. Op zondagmorgen maakte Sint Vincent veel goed. Eerst kreeg mijn broer de geweldige duivin de 63, de eerste melding in de vereniging dat even later goed bleek voor plaats 2. Kort daarop kwam mijn geweldige doffer de 657 en pakte plaats 3. Volgende week alleen een midfondvlucht, hopelijk wordt het weer en het humeur van veel leden een stuk beter.

A23 Ruffec en M23 Sourdan 08-06-2024

Eindelijk hadden we een weekend met beter weer en de duiven konden op tijd gelost worden. Vrijdagmiddag ging Ruffec er al uit om 14.00 uur. Gezien de wind voorspelde ik in de club zeer vroege aankomsten op zaterdagmorgen. Daar geloofden veel leden niet in vanwege de noorden wind op de losplaats. Veel duiven vliegen tegenwoordig ‘s-nachts door en dat gebeurde nu ook weer met zeer vroege aankomsten in de afdeling. In de club was de eerste duif bij onze fondman J. Bruins om 06.44 uur. De midfond was uitgeweken naar Sourdun waar meer plek was en geen kabels. Wederom had ik de eerstgemelde duif dat later goed bleek voor plek 2 op de uitslag. Van de africhting zat hij ook al 2e in de vereniging. De africhting Tongeren verliep hier ontzettend goed met 4 van de 5 duiven binnen 4 minuten. Een teken dat ze gezond zijn. Dit zijn de zomerjongen van vorig jaar met oude ringen om. Op naar komende week met 3 wedvluchten en een africhting van de jonge duiven, dus 4 avonden in het lokaal. Gelukkig staat Rianne achter mij anders is het niet te doen.

V22 Duffel 02-06-2024

En weer was het weer een grote spelbreker deze week. De dagfondvlucht werd donderdag al afgelast en voor de Vitesse werd besloten om naar Bierges te gaan. Toen zaterdag lossen niet lukte reden de wagens naar Duffel met meer kans om te lossen. Zondagmorgen 11.15 uur was het dan zover dat de duiven gelost konden worden. Op een vluchtje van 156 km. snelde de 100 naar huis en vloog hier in de vereniging een prachtige eerste plaats. Met 14 mee en 8 prijzen niet geheel ontevreden. De “oudere” duiven lieten het een beetje afweten. Vier van de eerste vijf zijn zomerjongen (3 met oude ringen van 2022)  van vorig jaar die alleen twee natourvluchten (ook de 100) hebben gehad. Deze waren afgelopen week mee naar Luykgestel. Toch wel bijzonder. Eens kijken of het weer komend weekend meewerkt en we kunnen beginnen aan de Marathon en een fatsoenlijke midfondvlucht. Helaas deze week weer één achter gebleven. Verongelukken er zoveel? draden, roofvogels? Er komt nooit wat na. Op naar volgende week.

M21 Chalons en Champagne 25-05-2024

Gelukkig klaarde het deze week voldoende op om de duiven om 12.45 te lossen. Ik ging uit van rond de 1400 meter en dat klopte aardig. In Ulft waren er twee duiven die dit haalden. Bij mij duurde het iets langer maar toen ze kwamen ging het snel met 9 van de 10 in de prijzen. Alle doffers in de uitslag. Helaas ontbrak mijn super duivin de 19. Nu op zondagmorgen om 11.00 uur is ze er nog niet. Ik vrees het ergste. De duiven van Luykgestel (africhting) kwamen ook super. Binnen een kwartier alle 6 terug terwijl er elders nog veel ontbraken. De duiven zien er goed uit en trainen ook hard. Hopelijk volgende week ook eens een kopduif erbij. Afwachten en zo door gaan met de verzorging.

 

M19 Dizy le Gros 11-05-2024

De eerste midfondvlucht was meteen een pittige met warm weer, Noord Oosten wind kracht 3. Bij de eerste 25 duiven in onze vereniging zitten dan ook maar 2 jaarlingen. Dat zegt genoeg over de vlucht. De eerste 6 kwamen hier mooi vlot waarna ik 10 minuten moet wachten op nummer 7 en 8. Daarna bleef het dik een uur stil voordat de achterblijvers kwamen. Hier mis ik er nog 1. Deze was telkens erg laat en had vorige week een rustdag. Heeft hem helaas niet geholpen. Misschien komt hij in de loop van zondag nog terug. Volgende week weer Dizy le Gros maar dan met 2 nachten mand. Kijken hoe ze dat verteren.

V18 Marche en Famenne 04-05-2024

Omdat we in Mettet niet terecht konden is de vlucht verplaatst naar Marche en Famenne. Een stuk oostelijker en een klein stukje korter dan Mettet. De lossingsveranwoordelijken gaven aan dat de duiven een matig vertrek hadden. Ook hier zat een rare grijze lucht met een waterig zonnetje. Het duurde dan ook veel langer dan verwacht voordat de eerste duiven er waren. In begin met flinke gaten ertussen. Hier de slechtste week tot nu toe. Plaats 18 gaat nog maar de tweede pas op plaats 56. Op zaterdagavond ontbreken er hier nog 4 van de 20. 2 late jongen van vorig jaar maar ook 2 ervaren duivinnen. Hopelijk komen ze zondag nog. Volgende week de eerste midfondvlucht. Het spel zit nu echt op de wagen.

V17 Tongeren 27-04-2024

De 2e Vitesse vlucht was al meteen een afdelingslossing. Vrijdagavond tot 00.15 duiven overgepakt van de Iveco’s in de containers. Met bijna 26.000 duiven kon men vertrekken naar Tongeren. Door de Zuidoosten wind zou je een snelle vlucht verwachten. Door de massa zaten de duiven hier toch iets later. De hoogste snelheid aan de westkant van onze vereniging door Jan Steentjes met 1555,9 mpm. Met de 13e plaats was ik wel tevreden. De echte spits ontbreekt nog maar dat komt nog wel. We zitten hier in Varsselder gewoonweg op de kortste afstand terwijl de duiven van achteren komen. Als we iets verderop zitten hebben de duiven meer kans. met 13 van de 25 in de prijzen zeker tevreden. De zelfde duiven als verwacht misten weer. Deze gaan niet meer mee aangezien de partners wel goed komen. Volgende week nog een vitesse vlucht en dan gaan we al aan de midfond beginnen.