T15 Beek en Donk 13-04-2024

Ondanks de 13e hadden we prachtig duivenweer en konden de duiven er om 9.15 uur uit. De eerste duiven kwamen vlot en bij de eerste vijf zelfs een laatje van vorig jaar die alleen maar twee natourvluchtjes heeft gehad. Rond twaalf uur was alles thuis op 1 laat doffertje na. Deze kwam een uurtje later maar had kennis gemaakt met een draad. Geen vel meer op de poot maar gelukkig niet gebroken. Al met al een prachtige africhting. Met een 2e en 3e plaats in de vereniging zeer tevreden en ik feliciteer de nummer één Eddy Migchelbrink. Afwachten hoe het volgende week gaat met de eerste draaivlucht.

We beginnen weer 11-4-2024

Komende zaterdag staat de africhting Beek en Donk op het programma. Het lijkt mooi weer te worden. Kijken hoe de duiven afkomen en de jaarlingen het weduwschap al beginnen te snappen. Heb een mooi ploegje doffers en duivinnen. Maar eens kijken wat ze gaan doen.

V16 Heusden-Zolder 22-04-2023

Dit jaar de wekelijkse babbel maar weer oppakken. De eerste vlucht zit er weer op. Het was mooier dan dat de voorspellingen waren maar de duiven hadden er het hier toch moeilijk mee. Ik had er 14 mee, 2 van 2017 en de rest jaarlingen die alleen maximaal 3 natourvluchten hebben gehad maar ook een aantal die vorig jaar niet in de mand hebben gezeten. Aan ervaring dus een groot gebrek. Hopelijk leren ze de komende weken op tijd naar huis te komen. Met het klok afslaan ontbreken er nog twee op het hok. Deze waren vorig week met de africhting ook de laatste twee. Alles wat thuis komt gaat iedere week mee en we zien wel wat er over blijft. Dit jaar gaan alle jonge duiven met het jonge duivenprogramma mee. Wat weg is is weg. Maar de ervaring hebben ze nodig om als jaarling mee te kunnen. We wachten af hoe het dit jaar gaat.

M22 Chalons en Champagne en A22 Limoges

Alle diciplines op de jonge duiven na zijn nu gestart en we mogen ons zegenen met telkens prachtig duiven weer. Van Chalons en Champagne zijn ze gezien de zware bewolking zelfs een uur te vroeg gelost. Dat weerhielt de 679 er niet van om maar weer eens de 1e prijs hier in de vereniging te vliegen. De dagfond duiven waren thuis, met 2 van de 3 in de prijzen zeker weer tevreden. Ook had ik 1 duivinnetje van 15 mee naar Limoges. Helaas geen prijs maar zondagmorgen om 7.15 was ze weer present. Zij heeft op de fond al mooie prijzen gewonnen en wellicht gaat ze dit jaar nog een keer mee.

V21 Queivrain en E21 Sermaises

De eerste dubbelvlucht is een feit. Voor de werkers veel werk aan de winkel de komende weken. Hier maandag inkorven jongen, dinsdag Limoges, donderdag Nanteuil le Houdain, vrijdag Tienen en zaterdag afslaan. Daar tussendoor ook nog de jonge duiven chippen. Heb dus veel respect voor de harde werkers in uw club. Met de vluchten ging het alweer iets beter. Van Quievrain drie van de vijf duiven in de prijzen. De 679 begint met een 14e plaats. Ik had één duivin meegedaan die vorige week naar Tienen was geweest. Helaas ontbreekt deze nu nog. Van Sermaises speel ik er drie van de vier in de prijzen, beginnend op plaats 19. Het was prachtig duiven weer en Bob Zweers speelt hier op beide vluchten de 1e in de club. Hij heeft ze super aan de gang. Op naar Limoges en Nanteuil le Houdain.

M20 Chalons en Champagne 21-05-2022

Alweer de 2e midfondvlucht. Als het seizoen aan de gang is dan gaat het snel. Het gaat iets beter dan vorige week maar nog lang niet goed. Vandaag vijf van de negen in de prijzen beginnend op plaats 38 en 39. Hopelijk komt de vorm de komende weken op het hok. We wachten af. Met het koppeltje jongen gaat het prima. Na een paar korte africhtingen zijn er nog steeds 32. Vanaf volgende week gaan ze één voor één los en moeten ze zelf de weg vinden.

M19 Dizy le Gros 14-05-2022

Prachtig duivenweer maar geen duif te bekennen. Hier in Varsselder hebben we geen enkele duif zien overkomen. Alles zat aan de verkeerde kant, alleen de verenigingsoverwinnaar W. van Hal had een duif op tijd en 13 van de 14 in de prijzen. Ik had gedacht er deze vlucht bij te horen maar het liep uit op een totale mislukking. Maar 2 duiven in de uitslag en de eerste, wel weer de 679 op plaats 60. Zal er toch wat mis zijn aan de duiven of het hok? We gaan deze week op onderzoek en zullen de duiven eens goed bestuderen. Hopelijk volgende week beter en anders toch maar na de dierenarts. Met de jongen gaat het super, een paar kleine africhtingen gehad in groepjes van 8 duiven. Alles terug. Hopelijk blijft de coli weg.

 

V18 Burdinne 07-05-2022

Met weer prachtig duivenweer konden de duiven er vroeg uit met een WZW wind. Eindelijk zat de wind niet meer in de Oosthoek en was het verloop ook een stuk sneller. Een regenfront bij de losplaats loste opeens snel op en daar hadden we veel geluk mee. Hier kwamen de duiven weer niet best. De 679 was nog redelijk op tijd met een 22e plaats maar toen had A. Roes er al 7 in de klok. Zondag morgen heb ik meteen ingegrepen en de verluchting weer aangepast zoals het vorig jaar was. De lucht inlaat aan de onderkant weer dicht. In de winter als er betrekkelijk veel duiven in het hok zitten is het denk ik wel goed, nu met maar 10 weduwnaars is het overbodig en geeft misschien toch iets trek in het hok. Niet iedere aanpassing is een verbetering. We zullen het de komende weken zien. Donderdag al inkorven voor de midfond. Alles gaat weer mee en de dagfondduiven kunnen zo mooi ff invliegen. Deze week maar weer snel vergeten. Wie dat niet doet is mijn broer die een mooie 1e en 9e plek pakt met de 1e en 2e getekende. Klasse, Proficiat Bennie.

V17 Burdinne 30-04-2022

Wederom een NO wind maar dit keer een beetje zwakker dan vorige weken, daarnaast prachtig mooi duivenweer met blauwe luchten en schapenwolken. Echt weer voor de duiven in vorm. Hier zijn ze nog niet zo ver en dat bleek ook uit de uitslag. Alles was mee, ook de duivinnen die een weekje thuis waren geweest. Van de 17 vlogen er 7 in de prijzen, wel alle 7 1 op 5. Dus mooi op tijd thuis. ‘s-avonds ontbraken er nog 3 op het appel en daar is er in de loop van zondagmorgen 1 van thuis gekomen. Niet zo’n beste week, beginnend met plaats 32. De winnaar deze week in de club was A. Roes met vijf duiven bij de eerste acht. Geweldig. Op naar de volgende vitesse vlucht.

V16 Heusden-Zolder 23-04-2022

Het seizoen is begonnen. De eerste wedvlucht is een feit. Wederom een behoorlijk strakke Noord Oosten Wind. De duivinnen hadden het vorige week moelijk en heb ik thuis gelaten. De 10 weduwnaars moesten de klus maar klaren. 5 van de 10 vlogen in de prijzen maar er was er maar 1 echt op tijd met een mooie 3e plaats in de vereniging tegen 425 duiven. Het was wederom mijn klasbak de 679. Wat kun je van zo’n duif genieten. Hopelijk blijft hij het dit jaar zo doen ook al zal hij ook wel een keer te laat komen. De rest moet hier echt nog een voorbeeld aan gaan nemen. De dagfond duiven lieten het afweten maar gelukkig is alles thuis. Van vorige week is er nog 1 duivin gisteren nagekomen. Vader en zoon Zweers deden het goed, Willie 1 en 4 en Bob 2 en 5. Proficiat. Op naar volgende week.