Wachten op de vluchten

Al een maand prachtig mooi weer maar helaas door het coronavirus zijn we nog niet aan het vliegen. Gezien het protocol is er hoop voor de komende maanden. Maar veel voornamer is om zelf gezond te blijven zodat er niet een nieuwe piek ontstaat op de IC’s. Hulde voor alle zorgverleners. In ons clublokaal gaan we voorbereidingen treffen voor de 1.5 meter maatschappij. Daar zullen we voorlopig niet onderuit komen. Maar als iedereen zich aan de voorwaarden houd is er geen probleem en kunnen we korven. Geduld is een schone zaak.

De kweek van de jonge duiven is prima verlopen, het was ook mooi zacht weer en momenteel trekken de jongen van de eerste ronde al een uurtje weg. Ze richten zichzelf af. De tweede ronde zit ook al op klep en neemt de omgeving waar. Een paar prachtige jongen gekregen van Vincent Bonnes, Fred Büttner en vrijdag nog van Gerrie Heinen. Zelf ook al enkele liefhebbers voorzien van jonge duiven van de kwekers en de volgende ronde gaat volledig weg aan bevriende liefhebbers en bonnenkopers.

Je leest dat veel liefhebbers de oude duiven nu ook verduisteren, zelf doe ik dat niet maar voer ze zuivering met een beetje Gerrie Plus. Niet iedere dag eruit om ze rustiger te houden en in het weekend de duivinnen erbij. Als we aan het vliegen komen kunnen we misschien mooi zien wat de juiste oplossing is geweest, ook afhankelijk van tot hoe lang we doorvliegen.

Momenteel dus maar genieten op het hok en een beetje stoeien met de jongen en de weduwnaars.

Wachten op wat er komen gaat.

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.