V20 Quievrain en E20 Sermaises 23-05-2021

De vooruitzichten waren nog erg slecht maar gelukkig werd er donderdag en vrijdag toch ingekorfd. Zaterdag waren ons de weergeden weer niet goedgezind en moesten we uitwijken naar de zondag. Gelukkig was het eindelijk goed genoeg om te lossen en met de zuidwesten wind haalden de duiven hoge snelheden. Ik had de ploeg gesplitst in een groep van 5 voor de dagfond en een groep van 7 voor de vitesse. Na de eerste melding van Frans Arentz en Willie van Hal op 40 moest ik toch nog bijna 5 minuten wachten maar toen kreeg ik er ook drie binnen 1 minuut. Beginnend op plaats 13 wee iets beter dan de vorige weken. Op de dagfond ging het nog beter. Toon Roes draaide op 37 dat goed was voor een teletext vermelding. Hier kreeg ik ze op 57 en 59 wat goed was voor plaats 4 en 5, net achter mijn broer Bennie die op 3 zat. Mijn doffer en zijn duivin die we beiden op 57 draaiden hebben we dit jaar samen kweek meegedaan. Hopen dat de jongen eruit het ook zogaan doen. De doffer 657 die vorig jaar door een roofvogel was gepakt en het daarna niet meer deed was dus nu weer mijn 1e duif. Blij mee!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.