Duivensport 2020 en verder

Geacht bestuur NPO , besturen van alle secties, de heer G. Knol (Het Spoor der Kampioenen),

Dit jaar hebben we iets nieuws geprobeerd met een landelijk vliegschema, vroeg beginnen met de jonge duiven en diverse dubbelvluchten jong en oud.

Inmiddels is gebleken dat dit totaal niet werkt en de leden hierop niet zitten te wachten. Reeds driekwart van de jonge duiven is verloren en driekwart van de leden haakt al af en wacht op het begin van de natour.

Als je de oudere liefhebbers spreekt dan hebben ze dit nog nooit meegemaakt. Maar de oudere leden zijn vaak wel de wijze leden onder ons met veel ervaring. Ook in het verleden kenden we hier in afdeling 9 trage vluchten met de jonge duiven maar kwamen er veel terug in de loop van de week.

Hoe een duif zich oriënteert en waarom ze massaal verloren gaan blijft voor ons mensen grotendeels gissen. Wat wel een feit is dat, toen we later begonnen, het niet goed was maar wel veel beter dan nu. Ervaren leden, en als we onze boeken erop na slaan, ik hou alle vluchten bij, weer, wind en temperatuur, zien we dat het rond de langste dag en dan zeker met oost in de wind het een drama is. Altijd veel verliezen. Bij zulke omstandigheden niet meer korven!

We moeten weer terug met de jonge duiven na half juli de eerste draaivlucht. Zeven vluchten is genoeg voor de jonge duiven.

Alle leden willen later beginnen en minder vluchten en er komen er steeds meer op het vliegprogramma. De concoursleiders en alle leden die met de vluchten helpen kunnen wel een bed in het lokaal zetten en het heeft vast en zeker al menige echtscheiding veroorzaakt onder de leden.

Ik roep de sectiebesturen op om gezamenlijk een enquête uit te schrijven (misschien via Het Spoor) naar alle leden met de vragen hoeveel vluchten per decipline men wil, welke maand beginnen per discipline en of met nog meer dan 2 vluchten in een weekend wil. Twee vluchten is natuurlijk onvermijdelijk met vitesse/jong en overnachtvluchten. Terug naar een schema van 7 vitesse, 7 midfond, 7 jong,  5 dagfond en 5 overnachtvluchten en augustus/september 5 natourvluchten.

Laten we nu gaan luisteren naar de leden voordat er velen afhaken, wat dat is de stemming die nu onder de leden hangt en dat doodzonde zijn voor onze mooie sport!!

Graag ontvang ik een reactie hoe de sectie besturen en het bestuur NPO hierin staan.

Met vriendelijke groet,

 

André Jansen

Voorzitter, concoursleider P.V. Ons Genoegen Ulft

Maar vooral duivenliefhebber in hart en nieren.

Varsselder, 25 augustus 2019.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.